![دوره آموزشی ایمنی در بنادر (Port Safety) با مدرک معتبر پایان دوره - HSE Arya](https://www.hsearya.com/File/Upload/hsearya-trainingcourse-Port-Safety%20copy.jpg)
دورۀ آموزشی ایمنی در بنادر
دورههای آموزشی ایمنی در بنادر، برنامههای آموزشی هستند که برای ارتقای آگاهی و مهارتهای کارکنان بندری در زمینه ایمنی و پیشگیری از حوادث طراحی شدهاند. این دورهها به منظور کاهش ریسکهای شغلی، حفاظت از کارکنان، تجهیزات و محیط زیست در محیطهای پویا و پرخطر بندری ارائه میشوند.
برخی از اهداف دورۀ آموزشی ایمنی در بنادر
-
کاهش حوادث و سوانح: هدف اصلی این دورهها، آموزش کارکنان برای شناسایی و اجتناب از خطرات شغلی و کاهش احتمال وقوع حوادث است. حوادث در بنادر میتوانند منجر به خسارات جانی، مالی و زیستمحیطی شوند.
-
افزایش آگاهی از خطرات: این دورهها به شرکتکنندگان کمک میکنند تا با انواع خطرات موجود در محیطهای بندری، مانند سقوط از ارتفاع، برخورد با تجهیزات، آتشسوزی، نشت مواد خطرناک و ... آشنا شوند.
-
آموزش روشهای کار ایمن: دورهها روشهای صحیح و ایمن برای انجام کارهای مختلف در بنادر را آموزش میدهند، از جمله کار با تجهیزات سنگین، بارگیری و تخلیه کالا، عملیات دریایی و ...
-
رعایت مقررات و استانداردها: دورهها به شرکتکنندگان کمک میکنند تا با قوانین، مقررات و استانداردهای ایمنی مربوط به بنادر آشنا شوند و از رعایت آنها اطمینان حاصل کنند.
-
بهبود فرهنگ ایمنی: این دورهها به ایجاد فرهنگ ایمنی قوی در محیط کار کمک میکنند و مسئولیتپذیری کارکنان را در زمینه ایمنی افزایش میدهند.
بطور کلی، هدف از این دوره، ایجاد محیط کاری ایمنتر، کاهش حوادث، افزایش بهرهوری و حفاظت از جان و مال کارکنان و محیط زیست است. شرکت در این دوره برای همه کارکنان بندری، از کارگران ساده تا مدیران ارشد، ضروری است.
مخاطبان دورۀ ایمنی در بنادر
1- کارکنان عملیاتی شامل:
-
کارگران بارگیری و تخلیه
-
رانندگان ماشین آلات سنگین و سبک
-
کارکنان انبار
-
کارکنان تعمیر و نگهداری
2- کارکنان اداری و مدیریتی در مشاغل مرتبط با بنادر
3- مدیران و مسئولان مرتبط با بنادر
4- پیمانکاران مشاغل مربوط به بنادر
5- نیروهای امدادی
6- افسران، مسئولان، و کارشناسان HSE
7- کلیه علاقه مندان و دانشجویان رشته های مرتبط با ایمنی، بهداشت حرفه ای، HSE، و مشاغل دریایی
سرفصل دورۀ ایمنی در بنادر
فصل اول - تعاریف
به محلی اطلاق می شود که شامل کلیه محوطه ها، حوضچه ها، کانال های دسترسی و لنگرگاه بوده و امور مربوط به تخلیه و بارگیری، ساخت و تعمیرات شناورهای باری، مسافری، تفریحی و صیادی در آن انجام می پذیرد.
سازه دریایی است برای پهلو دهی و مهار واحدهای شناور و به منظور انجام خدمات بندری و تخلیه و بارگیری
کلیه فعالیت هایی که د رناحیه بندر انجام می پذیرد.
هر نوع وسیله نقلیه آبی که قابلیت حمل بار ، مسافرو خدمات رسانی را داشته باشد، شناور گویند،شناورها را می توان بسته به نوع و نحوه کاربرد آن ها طبقه بندی کرد.
فردی ذیصلاح که از ناحیه بندر برای مشاوره در هدایت کشتی از لنگرگاه به اسکله و بر عکس به کشتی ملحق می شود.
این وسایل برای نجات افراد درون آب مورد استفاده قرار می گیرد و عبارتند از قایق نجات، جلیقه نجات، حلقه نجات و ...
راهی است که در محل تقاطع های غیر هم سطح از یک مسیر منشعب به مسیر دیگر متصل می شود.
محفظه ای است معمولا فلزی و به شکل مکعب مستطیل برای تسهیل حمل کالا که در صورت لزوم پلمپ شده و در اختیار حمل کننده قرار می گیرد.
![ایمنی در بنادر (Port Safety)-HSE Arya](https://www.hsearya.com/File/Upload/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%86%db%8c%20%d8%af%d8%b1%20%d8%a8%d9%86%d8%a7%d8%af%d8%b1-HSE%20Arya.jpg)
فصل دوم: مقررات عمومی
-
کارفرما مکلف است نسبت به شناسایی و ارزیابی شرایط محیط کار بندر اقدام نموده و تدابیر کنترلی مناسب را در جهت حذف مخاطرات احتمالی بعمل آورد.
-
کلیه تجهیزات، دستگاهها و ماشین آلات باید طبق زمان بندی مشخص و برنامه ریزی شده و بر اساس دستور العمل های کارخانه سازنده و استانداردهای مورد تایید، مورد بازرسی فنی قرار گرفته و در صورت وجود نقص یا فرسودگی، تعمیر یا از فرایند کار خارج گردیده و اسناد بازرسی فنی مستند و نگهداری شود.
-
کلیه تجهیزات، دستگاهها و ماشین آلات باید بطور کاملا ایمن و براساس دستور العمل های کارخانه سازنده و آیین -نامه ها و مقررات حفاظت فنی، نصب،نگهداری و بهره برداری گردد.
-
تمامی وسایل وتجهیزات تخلیه و بارگیری (سیم بکسل ها، زنجیرها، قلاب ها، ،طنابها و مانند آن) باید کاملا سالم بوده و بصورت دوره ای و قبل از هر بار استفاده مورد بررسی وبازبینی قرار گرفته و نتایج حاصله در پرونده مخصوص ضبط و نگهداری شود.
-
هرگونه کالای خطرناک باید بر طبق موازین حفاظتی وایمنی مندرج در دستورالعمل ها و الزامات ملی و بین المللی بسته بندی، علامت گذاری، برچسب زنی شده باشد و بر این اساس تخلیه، بارگیری، حمل وانبار شود.
-
اشخاص حقیقی و حقوقی که در زمینه اجرا ، نظارت و امور بندری مشغول بکار می باشند یا وسایل وتجهیزات مورد نیاز بندر را تامین می کنند باید محیط کار، ماشین آلات و لوازم را در شرایط ایمن تهیه و نگهداری کرده و اطلاعات لازم و به روز در خصوص استفاده ونحوه عملکرد ایمن تجهیزات را تهیه و به کارفرما ارائه نمایند.
-
و ...
فصل سوم: مقررات اختصاصی
-
سطح معبر رمپ باید به گونه ای طراحی وساخته شود که دارای اصطکاک مناسب برای هرگونه شرایط بهره برداری باشد.
-
برای جلوگیری از جدا شدن رمپ شناور از رمپ اسکله استفاده از جایگاه مهار مطمئن الزامی است.
-
انبارش، جابجایی وانتقال کلیه کالاها و کانتینرها در محوطه بندر وهمچنین انبارها باید با رعایت کامل آیین نامه ها و مقررات ایمنی وحفاظت فنی صورت پذیرد.
-
کلیه ماشین آلات تخلیه ،بارگیری و حمل کالا و کانتینر باید با سرعت مطمئنه و ایمن (بر اساس مقررات راهنمایی و رانندگی) تردد نمایند.
-
دسترسی به انبار یا عرشه کشتی باید توسط یک راه پله ثابت یا در صورت عدم امکان یک نردبان ثابت با گیره های مخصوص جای پا در دیوار ویا گودی برای جای پابا ابعاد مناسب واستحکام کافی صورت پذیرد.
-
و ...
فصل چهارم: مقررات متفرقه
-
کلیه قسمت های انتقال دهنده نیرو و مواد و همچنین قسمت هایی که امکان ایجاد حادثه برای کارگر و افراد داشته باشد، باید دارای حفاظ ایمن و موثر باشد.
-
استعمال دخانیات ،روشن کردن و همراه داشتن کبریت،فندک و هرگونه اشیاء مولد شعله و جرقه در کلیه نقاطی که در آنها مواد قابل اشتعال و انفجار نگهداری و بکار برده می شود ممنوع است.
-
مشتقات نفتی و مواد شیمیایی قابل اشتعال و انفجار بایددر مکانهای خاص و دوراز حرارت، جرقه، تابش مستقیم نور خورشید و در محل هایی که احتمال وقوع آتش سوزی ندارد، نگهداری شود.
-
و ...
جهت مشاهده سایر دوره ها کلیک نمایید